Blog

Blog Posts

3 exclusieve tips waarmee je fans creëert
Posted By Zeeshan Khan, August 28, 2014, in Neuromarketing

In deze blog zal ik me richten op inkomende oproepen van klanten. Helaas zien de meeste mensen deze inkomende oproepen op kantoor als een storend element. Ze vergeten eigenlijk dat dit gesprek, deze klant die hulp nodig heeft, eigenlijk de manier is om te laten zien hoe goed jij bent en dat je voor het allerbeste bedrijf werkt. Dit is HET moment om te schitteren en om van deze klant een fan te maken. Een fan van jouw organisatie. De volgende tips zullen je helpen anders te denken wanneer een klant de volgende keer belt.

Tip 1: Gedraag je aan de telefoon alsof de ander recht voor je zit

De meeste mensen denken dat de persoon aan de andere kant van de lijn niet kan zien in welke houding je zit of staat. Eigenlijk hebben ze gelijk, je kan het niet zien, maar je kan het wel voelen!

De vraag is eigenlijk: Vertelt jouw lichaamsgedrag over de telefoon of je wel of niet geïnteresseerd bent in het gesprek? Ja, het vertelt alles. Dus als jij ongeïnteresseerd onderuit gezakt in jouw stoel zit, kan de ander dat voelen. Je stem klinkt anders als je rechtop en geïnteresseerd luistert naar de klant. Dus de volgende als jij een gesprek beantwoord, doe dan alsof diegene recht tegenover je zit. Jouw klanten zullen direct het verschil merken en zullen een positieve ervaring hebben.

Tip 2: Gebruik jouw stem, het is erg krachtig

Met onze stem kunnen we anderen onbewust beïnvloeden. Dit kan door o.a. luid, zacht, duidelijk, onduidelijk, vriendelijk of onvriendelijk te praten. De persoon aan de andere kant van de lijn voelt exact of je wel of niet geïnteresseerd bent door alleen naar jouw stem te luisteren. We hebben allemaal een stem, maar we onderschatten de kracht van onze stem. Gebruik een positieve en vriendelijke toon als je met klanten praat, zij zullen direct het positieve gevoel overnemen. Jij denkt misschien dat het gesprek is afgelopen als jij de telefoon ophangt, maar dan begint het pas. De klant behoudt het positieve gevoel en de volgende keer dat hij of zij aan jouw organisatie denkt dan associeert hij deze aan positieve gevoelens. Dit gebeurd allemaal in het onbewuste brein van de consument.

Tip 3: Denk aan dingen die je gelukkig maken

Een keer in de zoveel tijd heeft iedereen wel eens een slechte dag of is erg druk met zijn of haar werk. En opeens gaat de telefoon. Vaak voelen we ons dan gestoord tijdens onze werkzaamheden, maar dit zou niet zo mogen zijn. Dit is ons moment om te schitteren en de klant te laten zien dat we van hem of haar houden. Voordat je de telefoon opneemt, neem een paar seconden om aan iets positiefs te denken en realiseer je dat dit telefoontje jouw salaris betaald. Voel je je al positief? Met deze positieve gedachte en houding zal je een totaal ander gesprek voeren en de klant voelt dit onbewust.

De volgende keer dat je een telefoontje beantwoordt, denk dan aan deze tips en jouw klanten zullen langzaam in fans veranderen.

 

Say hello!

Contact

We like to create things with fun, open-minded people. Feel free to say hello! We'll respond as soon as possible.

Drop Us A Line
Meet Us
+31 (0)6 41 36 36 56
Laan van Leidschenveen 167 | 2493CV Den Haag
GMT+1Treble